Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schubdier onder druk in China

  •  
14-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schubdier_wiki.jpg
Chinezen vinden schubdieren zo lekker, dat ze bijna allemaal in de pan zijn verdwenen. Volgens onderzoeksorganisatie Traffic worden de zoogdieren ook veel gebruikt voor medicijnen.
Volgens de organisatie, die zich vooral bezighoudt met onderzoek naar illegale handel in planten en dieren, is het aantal schubdieren de laatste jaren in China dramatisch gedaald. ,,De populatie schubdieren kan duidelijk niet tegen de voortdurende jacht. Dit kan alleen worden tegengegaan door strenge acties van de overheid'', aldus een woordvoerder.
China staat ook een financiële strop te wachten als het schubdier uitsterf, waarschuwt Traffic. ,,Ze eten heel veel insecten. Als het schubdier er niet meer is, moeten er kapitalen worden uitgegeven aan pesticiden''. Het dier is bekend omdat het zich oprolt als er gevaar dreigt. De bal die het dier vormt, wordt omgeven door schubben, om zo bescherming te bieden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.