Vroege Vogels

Schubdier mogelijk een drager van het corona-virus

  •  
07-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
schubdier__Skink_Chen.jpg

© Chinees schubdier (Manis pentadactyla). Fotograaf: Skink Chen (Creative Commons)

Het schubdier is mogelijk een bron van het corona-virus waar in China al meer dan 630 mensen aan zijn overleden, zeggen Chinese onderzoekers. Het zoogdier wordt illegaal verhandeld voor zijn schubben en voor zijn vlees.

Maart 2019  kondigde de Chinese regering al aan het gebruik van de schubben van het schubdier in traditionele medicijnen te gaan verbieden. Sinds januari 2017 is een wereldwijd verbod van kracht op de handel in schubdieren. Maar dat verbod werpt nog geen vruchten af. 

Illegale handel in schubdieren

De pangolin, oftewel het schubdier, is het dier dat het meest illegaal gevangen en verhandeld wordt ter wereld. Jaarlijks worden ze met honderdduizenden uit het bos gestroopt. De vraag ernaar is zo groot dat de 8 soorten schubdieren in Afrika en Azië nu met uitsterven bedreigd worden.

"De ontdekking dat dit dier een mogelijke bron is, is van groot belang voor het beheersen van het virus", aldus een verklaring van het Landbouwuniversiteit van Zuid-China die het onderzoek leidt. Voor het schubdier zou deze ontdekking weleens de redding van de soort kunnen zijn.
Bron: ANP, WFF

Meer over:

corana, schubdier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Joris20
Joris2015 feb. 2020 - 11:54

Stoppen met vlees is de oplossing van tal van problemen. Lees bijvoorbeeld dit eens: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/14/coronacrisis-kondigt-het-einde-van-de-globalisering-aan-a3990509

annewolf
annewolf7 feb. 2020 - 15:43

Sommige mensen (vr) eten ook van alles!! Arm dier!! Snel verbieden, goed plan alhoewel in Afrika is het ook verboden om leeuwen, olifanten etc te doden en het gebeurd nog steeds en op gruwelijke wijze! Het gaat meestal om bewustzijn, armoede etc..daar zouden we wat aan moeten doen! Mensen niet uitbuiten, eerlijk alles delen, iedereen basis behoeftes geven!!

carinamaria
carinamaria7 feb. 2020 - 14:11

Dat had al veel eerder moeten gebeuren. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.