Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Schouten: corona mogelijk overgegaan van nerts op een mens

20 mei 2020
  •  
leestijd 1 minuten
nerts_pixabay

Nerts

© Pixabay

Mogelijk is in Nederland voor het eerst een mens door een dier besmet met het nieuwe coronavirus. Het gaat om een nerts, zo heeft minister Carola Schouten (Landbouw) bekendgemaakt. Uit nieuwe resultaten van een lopend onderzoek op nertsenbedrijven is volgens haar aannemelijk dat er zo'n besmetting heeft plaatsgevonden.


Ook blijkt uit dat onderzoek dat nertsen Covid-19 kunnen hebben zonder ziekteverschijnselen te tonen. Op basis van deze laatste inzichten nemen Schouten en zorgminister Hugo de Jonge een aantal maatregelen. Zo zullen alle nertsenbedrijven in Nederland worden gecontroleerd.


Bron: ANP

Meer over:

zoönose, corona, nerts

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

rubbergun
rubbergun20 mei 2020 - 14:20

O ja, natuurlijk Schouten, eerst was het  een besmette medewerker die het virus aan de nertsen had gegeven en nu is het weer andersom.Het is al belachelijk genoeg dat er nog steeds nertsen en bontfokkerijen bestaan, overal waar te veel dieren (mensen) op elkaar leven zullen ziektes uitbreken.Het is de wet van de natuur die zal altijd een oplossing zoeken om de populatie in toom te houden.schilderes
schilderes20 mei 2020 - 12:42

Mijn hemel, wat een domheid. Al deze virussen komen oorspronkelijk van dieren. Nou is Schouten zogenaamd verbaasd. Wat dacht je van de Q-koorts? Al is dat dan een bacterie, voor zoönosen wordt al zo lang gewaarschuwd. We pakken de dieren te veel op elkaar voor onze lekkerbekkerigheid.Geen enkel respect meer voor de waarde van dieren op zich zelf. Uiteindelijk gaat de mens aan zijn eigen hebberigheid ten onder.