Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schop in de grond voor boomkikkerreservaat

  •  
26-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Boomkikker_dubbelaa.jpg

© Fotograaf: dubbelaa

Samen met ruim 100 investeerders is vandaag de eerste schop in de grond gezet voor een speciaal boomkikkerreservaat. Om het geld voor dit reservaat bij elkaar te krijgen, organiseerde Landschap Overijssel een crowdfundingcampagne.
Voorkomen van uitsterven
Ruim 180 mensen investeerden gezamenlijk 7.700 euro, de gemeente Enschede en Landschapsfonds Enschede verhoogden dit bedrag vervolgens samen met 5.000 euro. Het boomkikkerreservaat wordt een ideaal voortplantingsgebied voor de boomkikker en ligt tussen het Aamsveen en Witteveen. Het reservaat moet voorkomen dat de Enschedese boomkikker uitsterft en is deze winter klaar.

Duurzame bescherming boomkikker

De boomkikker hoort bij Twente. Om de toekomst van de boomkikker veilig te stellen, moet hij weer onderdeel worden van de Enschedese identiteit. Om hieraan bij te dragen is een boomkikkerplatform opgericht, waarin allerlei organisaties zoals vrijwilligersgroepen EnHoe en de Ecozone, Landschapsfonds Enschede, IVN en een aantal particulieren hun krachten bundelen. De gemeente Enschede adopteert de boomkikker.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.