Vroege Vogels

Scholen komen in actie voor dieren in nood

  •  
04-10-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
IFAW.jpg
Vandaag op Werelddierendag (4 oktober) zullen Jochem van Gelder (tv-presentator) en Dominique van Vliet (actrice) in het kader van de Animal Action Week 2007 van het IFAW (International Fund for Animal Welfare) een lespakket overhandigen op een aantal scholen in het land. Ook Janneke Snijder-Hazelhoff (VVD Tweede Kamerlid) zal vrijdag 5 oktober een lespakket uitreiken op een basisschool.
Het IFAW is een internationale dierenbeschermingorganisatie en organiseert sinds vele jaren rond Werelddierendag de Animal Action Week. In 15 landen over de hele wereld vindt dit jaar de start van de Animal Action Week plaats in de week van 1 t/m 7 oktober. In Nederland zullen dit jaar ruim 50.000 leerlingen meedoen.Het project is speciaal gericht op jonge mensen van 10 -14 jaar, om hen op deze manier bewust te maken van de problemen die er op het gebied van dierenwelzijn zijn. Door mee te doen aan het onderwijsprogramma, door deel te nemen op de website van het IFAW of door iemand te nomineren voor de prijs voor de 'Beste Dierenvriend' kunnen jongeren in actie komen om mee te helpen dieren te redden.
 De prijs voor de 'Beste Dierenvriend' wordt uitgereikt aan een persoon die zich op een bijzondere manier inzet voor dieren.Het thema van de Animal Action Week 2007 is 'Kom in Actie voor hulp aan dieren in nood'. Hierbij worden verschillende onderwerpen, met betrekking tot het redden van dieren die getroffen zijn door rampen, besproken. Dit kunnen rampen zijn veroorzaakt door mensen, zoals bosbranden, oorlogssituaties of olierampen, maar ook natuurrampen zoals orkanen, aardbevingen, overstromingen en strandingen van zeedieren. Door mee te doen aan de Animal Action Week kunnen scholen een bijdrage leveren aan het creëren van een betere wereld voor mens en dier.
Bron: IFAW
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.