Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Scholen India dicht wegens luchtvervuiling

  •  
07-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
new-delhi-2004-2-1530947.jpg
Alle scholen in de Indiase hoofdstad New Delhi blijven de komende drie dagen dicht wegens de luchtvervuiling. Het bestuur van New Delhi heeft daartoe zondag besloten, aldus de BBC.
Op dit moment ligt de uitstoot van fijnstof circa vijftien keer zo hoog als de limiet die de gezondheidsautoriteiten in India hanteren. De inwoners van de stad hebben het advies gekregen alleen naar buiten te gaan als dat strikt noodzakelijk is. Eind oktober werd de hoofdstad al in een dikke laag smog gehuld, een dag na de viering van het hindoeïstische feest van licht, Diwali. Ondanks een oproep om terughoudend te zijn werd er toen een toch een enorme hoeveelheid vuurwerk afgestoten.
Om de luchtvervuiling tegen te gaan, is het de komende vijf dagen verboden bouw- en sloopwerk in de Indiase hoofdstad uit te voeren. Ook wordt water op de belangrijkste wegen gespoten om de stoffige laag weg te spoelen.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO overlijden elk jaar in India circa 620.000 mensen aan ziekten die te wijten zijn aan luchtvervuiling. De grootste vervuilers in New Delhi zijn steenkoolcentrales, auto- en vrachtverkeer, vuilverbranding en steenfabrieken. Ook vuren waarop wordt gekookt en waarmee huizen worden verwarmd, geven veel luchtvervuiling.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.