Vroege Vogels

Schiphol verjaagt vogels met lasers

  •  
21-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
163774_6389.jpg
Schiphol vestigt de hoop op lasers bij watergangen om vogels te verjagen uit de buurt van start- en landingsbanen. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zien proeven met deze nieuwe lasers er veelbelovend uit.
Vogels vormen een groot risico voor het vliegverkeer, omdat ze in botsing kunnen komen met vliegtuigen. Schiphol heeft daarom een arsenaal aan methoden om de vogels te verjagen, waaronder lichtkogelpistolen en geluidsinstallaties. De 'birdwatchers' op de luchthaven maken ook al jaren gebruik van zaklantaarns met laserlicht, maar die hadden op grote afstand niet genoeg effect.
De Schipholwoordvoerder wijst erop dat het gebruik van lasers bij watergangen een van de vele methodes is die Schiphol tegen vogels inzet. Hij bevestigt een artikel in De Telegraaf dat de ervaringen met permanente lasers positief zijn. Het systeem wordt getest op effectiviteit en mag piloten niet hinderen. Als aan alle voorwaarden is voldaan, overweegt Schiphol de lasers structureel te gaan gebruiken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.