Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schimmels in je wasmachine

  •  
01-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
wasmachine_01.jpg
Moderne wasmachines worden energiezuiniger omdat je op steeds lagere temperaturen kan wassen. Ook wassen we milieuvriendelijker door biologisch afbreekbare wasmiddelen. Alleen levert dat een groot probleem op: op bepaalde onderdelen kunnen schimmels en bacteriën overleven die een risico voor de gezondheid vormen.
Candida
De Britse Mycologische Vereniging onderzocht wasmachines en ontdekte een paar beruchte schimmels, zoals Candida (bekend van infecties in de mond en rond de geslachtsorganen), Fusarium en Exophiala. De onderzoekers vonden vooral veel schimmels in de rubberen afdichtingen van wasmachines die nauwelijks te verwijderen zijn.
Warm wassen
Uiteraard is de milieuvriendelijkheid van moderne wasmachines en biologische wasmiddelen een goede zaak, maar het kan voor de gezondheid geen kwaad om af en toe op een hogere temperatuur te wassen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.