Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schilderachtig tafereel op Texels strand | Zelf Geschoten

  •  
08-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  

In de Vroege Vogels radio-uitzending van 5 februari 2023 loopt verslaggever Henny Radstaak over het strand met natuurfilmer Ruben Smit. In de nieuwste, 45 minuten durende documentaire van Smit is te zien hoe alleen de allersterkste organismen kunnen overleven op het strand. 

Een tijd geleden liep Huub Verbeek op het Texelse strand toen hij deze video maakte. “Flinke wind en woeste luchten," schrijft Huub. Een schilderachtig plaatje, dat mooi past bij de documentaire en aansluitende reportage!

Kijk de documentaire online 

 Ruben Smit neemt je in zijn natuurdocumentaire mee in de wereld van de strandbroeders, de jacht van de zeestrandloopkevers en de boksende heremietkreeften. We volgen een familie dwergsterns die moeten overleven op een schelpenbank op de grens van water en land. Vanaf eind mei zoeken ze naar een geschikte plek om hun eieren uit te broeden. De wind, het zand, de hitte en de meeuwen, maar ook mensen (en hun honden) bedreigen de vogels en alle kleine diertjes die er leven. Alleen de allersterkste organismen zullen overleven.

Meer over:

strand, ruben smit
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.