Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Schelpenfraude in Waddenzee vermoed

26 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
wind-schelpen

© Fotograaf: huubverbeek

Opsporingsinstanties hebben maandag op twee adressen in Friesland de administratie in beslag genomen van een schelpenwinningsbedrijf, dat verdacht wordt van fraude. De Inspectie Leefomgeving en Transport en opsporingsambtenaren van Rijkswaterstaat zoeken naar bewijs voor het vermoeden dat gesjoemeld is met de winning van schelpen in de Waddenzee. Daarmee zou het bedrijf enkele honderdduizenden euro's hebben opgestreken.

Onjuiste meldingen

De eigenaar wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Hij zou onjuiste meldingen hebben gedaan en schelpen hebben gewonnen in de Waddenzee in plaats van in de Noordzee, waarvoor hij wel een vergunning had.
Schelpen worden gebruikt in de drainage, bij isolatie en oeverbescherming of voor de aanleg van fiets- en wandelpaden. Vergunninghouders moeten melden waar en hoeveel schelpen zij langs de oevers hebben gewonnen. Bij een schelpenwinningsbedrijf in Zeeland loopt een vergelijkbaar onderzoek.
Bron: ANP

Meer over:

waddenzee, schelp

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar