Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Schelpen uit Miste op naam

13 feb 2014
  •  
leestijd 1 minuten
IMG_7193.jpg
Afgelopen september vierde de Werkgroep voor Tertiaire en Kwartaire Geologie een verjaardagsfeestje van formaat. Op het land achter de boerderij van de familie Brethouwer in Miste werd een kuil gegraven van 15 bij 25 meter, vier meter diep. Op die diepte blijkt namelijk een laag grond te zitten uit het Mioceen. Dat was een tijd dat het gebied rond Miste bij Winterswijk in een ondiepe tropische zee lag.
In de kuil hebben 140 werkgroepsleden een week lang gezocht naar schelpen, slakken, botten en andere fossielen. Wij zonden daar eerder deze reportage over uit op de radio, en deze in Vroege Vogels Televisie.
Nu, een paar maanden later, zijn de gevonden fossielen schoongemaakt en geprepareerd. Tijd om de onbekende stukken op naam te laten brengen door de experts. Die kwamen bijeen in het Leidse Naturalis.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.