Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Scheepvaartroutes Noordzee wijzigen flink

  •  
31-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Noordzee_03.jpg
Donderdagnacht krijgt het Nederlandse deel van de Noordzee een geheel nieuw stelsel van vaarroutes. Medewerkers van Rijkswaterstaat verleggen in twee dagen tijd met drie betonningsvaartuigen alle boeien die de nieuwe vaarwegen markeren.
Verhoogd paraat
De nieuwe routes gaan na vijf jaar van voorbereiding en internationaal overleg in op 1 augustus om 02.00 uur ’s nachts. De Kustwacht is verhoogd paraat om de wijziging zo goed mogelijk en zonder incidenten te begeleiden.
Meer ruimte
De nieuwe routering moet de scheepvaart op de Noordzee veiliger en efficiënter maken. Bovendien scheppen de aangepaste vaarroutes meer ruimte voor ander gebruik van de Noordzee, zoals de olie- en gaswinning en de aanleg van windmolenparken. De toegang tot de havens van Rotterdam en Amsterdam wordt volgens Rijkswaterstaat ook behoorlijk vergemakkelijkt.
Drukst
De Noordzee is met 260.000 scheepsbewegingen één van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld en zeker de meest gebruikte zeestraat in Europa. De aanpassing van de zeeroutes gebeurt in samenspraak met België, Groot-Brittannië en Duitsland.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.