NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Schapengedrag

24 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
IMG_20151215_135241634_HDR.jpg

© Dierenarts Frank Glorie en schapenhouders Bertus Laan en Sijke de Vries

Frank Glorie is al vijftien jaar dierenarts en gespecialiseerd in het gedrag van schapen. Van zijn hand verscheen het boek 'Schaapsignalen'.
Schaapsignalen
Schapen zenden continu signalen uit en geven zo veel informatie over hun gezondheid, welzijn, voeding en gedrag. Voor iedere schapenhouder en hobbyhouder is het de kunst deze signalen op te vangen en er iets mee te doen. Schaapsignalen is de ideale praktijkgids om beter naar gedrag, houding en fysieke kenmerken van groepen en individuele schapen te leren kijken. Omdat een schaap een echt kuddedier is, dient het altijd beoordeeld te worden in de context van de groep. Het is belangrijk hierbij niet te snel conclusies te trekken, maar steeds opnieuw drie vragen te stellen: Wat zie ik? Hoe komt dit? Wat doe ik?
Met deze kennis kun je vervolgens direct gerichte maatregelen nemen. In het boek 'Schaapsignalen' vat Frank Glorie gedragingen van schapen samen die een voorbode kunnen zijn van ziekte of ander ongemak. Wat betekent het bijvoorbeeld als een schaap heel vaak ligt of alleen loopt los van de kudde? Waarom herkauwen sommige schapen meer dan andere? Een boek voor ervaren schapenhouders maar ook zeer geschikt voor mensen die wilen beginnen met het houden van schapen.
Frank Glorie en Jolanda Holleman
Schaapsignalen. Praktijkgids voor diergericht schapen houden.
Prijs: €29,90
Uitgever: Roodbont Publishers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.