Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schapen mishandeld voor 'luxe' wol

  •  
08-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
schaap1_01.jpg
Een nieuwe PETA video-onthulling van twee grote schapenfokkerijen in Chili in toont werknemers die schapen slachten door messen in de hals van dieren te steken, staarten van lammeren af te hakken, schapen na snel en hardhandig scheren bloedend achter te laten, hen te schoppen en zelfs een dier levend te villen. Nadat Brooks Brothers hiervan persoonlijk op de hoogte werd gesteld door PETA US maakte zij de beslissing om geen wol te kopen van leveranciers die geassocieerd zijn met deze boerderijen.
 
PETA merkt op dat, hoewel J. Crew, Coach en andere retailers 'Italiaans wol' verkopen, eigenlijk minder dan 1 procent van 's werelds wol afkomstig is van schapen die gefokt en geschoren zijn in Italië. De echte bron van 'Italiaans wol' betreft landen als Chili, dat ten minste 30 procent van haar wol naar Italië exporteert.
 
"Als het gaat om 'luxe' Italiaans wol, betalen de schapen die in elkaars bijzijn werden verminkt, geslagen en leegbloedden, de werkelijke prijs", zegt PETA- woordvoerder Yvonne Lemmen. "PETA roept het winkelend publiek op om zich in te zetten voor schapen over de hele wereld, door te weigeren om elk soort wol te dragen."
 
PETA's onthulling toont aan dat de poten van een schaap nog steeds bewogen meer dan vier minuten nadat haar hals werd doorgesneden, en dat een ander schaap levend werd gevild. Er werden geen pogingen gedaan om gapende wonden dicht te naaien, die door het scheren waren veroorzaakt. Lammeren die gescheiden waren van hun moeder, blaatten en probeerden door hekwerk te springen om weer bij hen te zijn. Werknemers sneden en schoten gaten in de oren van lammeren en sneden hun staart af met een bot mes, allemaal zonder pijnbestrijding. Ook schopten, duwden en sloegen werknemers schapen met een hark, om hen te dwingen door te lopen.
Bekijk de video . WAARSCHUWING: beelden kunnen erg grafisch zijn  
Bron: PETA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.