Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schapen dood na mishandeling

  •  
26-05-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_89733.jpg

© Aankeiler

Aan de Oosterhoutseweg in Rijen zijn woensdagmorgen twee schapen overleden, nadat ze ernstig waren mishandeld en misbruikt. Dat is donderdag naar buiten gekomen. Volgens eigenaresse José Nooren werden de dode schapen gevonden, toen iemand drie schapen ging bijvoederen. De dieren stonden op een klein terrein tussen de woning van Nooren en haar manege De Vijf Eiken.
Op het veldje verbleven drie schapen en vijf lammeren. Volgens een dierenarts moet het geweld tegen de dieren rond zeven uur 's morgens zijn toegepast. De arts heeft geconstateerd dat de ogen van beide dode dieren ernstig verwond waren en dat bij een ervan zelfs een oog eruit lag. Ook zaten beide dieren onder de blauwe plekken en heeft de dader hun anus verwond. Nooren zegt dat de lammeren erg gespannen zijn en dat kunstmatige voeding tot nu toe nauwelijks lukt. Zij heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan. De politie liet donderdag weten een buurtonderzoek in te stellen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.