Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schaliegas is vies en onnodig

  •  
10-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schaliegas_02.jpg
Schaliegas is niet alleen vies, maar ook onnodig. Dit heeft het Wereld Natuur Fonds (WNF) laten weten aan de Europese Commissie, die vandaag een bijeenkomst over schaliegas en andere onconventionele brandstoffen hield.
Uitstoot dieseldampen
Er is tot 100.000 keer meer zoetwater nodig om schaliegas op te pompen dan conventioneel gas. Hierdoor bestaat de kans op daling van de grondwaterstand of aantasting van het grondwater. Het risico op luchtvervuiling door de uitstoot van dieseldampen is levensgroot.
Noodzaak
Tot slot leidt de inzet op schaliegas af van de noodzaak om over te schakelen op een volledig duurzame energievoorziening. Het zijn maar enkele van de argumenten die volgens WNF tegen schaliegas pleiten.
Strijd
De keuze voor schaliegas bemoeilijkt de strijd tegen klimaatverandering. Ook vertraagt het de ontwikkeling van een duurzame Europese energiehuishouding. Verder leidt het tot aantasting en vervuiling van de leefomgeving van mensen.
Bron: WNF.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.