Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schadelijke kever in Zuid-Europa

  •  
31-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
Japanse_kever_Bruce_Marlin.jpg

© Fotograaf: Bruce Marlin

Voor het eerst is de gevreesde Japanse kever op het vasteland van Europa aangetroffen in Noord Italië. Deze soort is in de Verenigde Staten, na introductie in het begin van de vorige eeuw, een van de belangrijkste insectenplagen geworden. Daar wordt hij op zo’n 300 plantensoorten aangetroffen met voorkeur voor soorten als berk, linde, appel, druif, roos, kers, tomaat, maïs en gras.
Risico
Vanwege het grote aantal planten dat vanuit deze Italiaanse gebieden via de handel naar Nederland komt zonder controles is het niet onwaarschijnlijk dat de Japanse kever zich in Nederland gaat vestigen. Natuurliefhebbers, fruittelers, groenbeheerders en boomkwekers dienen extra alert te zijn.

Schade

De volwassen Japanse kevers veroorzaken een kenmerkende schade aan de bladeren. Ze vreten alle zachte delen weg behalve de nerven. Naast bladeren vreten ze ook aan bloemen en er zijn ook meldingen van vraat aan fruit. De larven van deze kevers kunnen enorme schade toebrengen aan grasland aangezien ze zich te goed doen aan de graswortels.
Lees het hele bericht op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.