Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schade door aardbeving in Nieuw-Zeeland

  •  
22-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aardbeving_01.jpg
Een aardbeving met een kracht van 6.3 op de schaal van Richter heeft dinsdagmiddag (lokale tijd) in de Nieuw-Zeelandse steden Christchurch en Canterbury voor schade gezorgd. Dat meldden lokale media.
Volgens een verslaggever ter plaatse sprongen waterleidingen, scheurde het asfalt en stonden gebouwen te schudden. Het vliegveld van Christchurch en een ziekenhuis in de stad zijn gesloten en geëvacueerd. Een kerk in het centrum van de stad stortte in. Volgens de priester zouden er nog mensen onder het puin kunnen liggen.
Bewoner van Christchurch Nicholas Hextall zei tegen persbureau Reuters dat er geen elektriciteit en water is. ,,Er is veel schade, onze tv's zijn kapot gevallen en er zijn grote scheuren in het huis. Bij buren zijn stenen schuttingen ingestort.''
Het epicentrum van de aardbeving was tien kilometer ten zuiden van de stad, op een diepte van vijf kilometer. Op 4 september 2010 werd Christchurch ook al getroffen door een beving, toen met een kracht van 7 op de schaal van Richter. Het epicentrum van die aardbeving was toen verder van de stad en dieper in de grond.
Canterbury ligt in het binnenland en Christchurch aan de kust van het zuidelijke eiland van Nieuw-Zeeland.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.