Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schaatsen in Ankeveen

  •  
09-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
De Ankeveense Plassen zijn prachtige beschermde natuurgebieden, vlakbij Hilversum. Laagveen, met plassen en moerassen, met weiden, rietkragen en moerasbos. Het is een ca. 600 ha Natuurmonument. Altijd ontoegankelijk, behalve als er ijs ligt.
Doordat de Ankeveense Plassen een heel goede waterkwaliteit hebben,
ligt er snel prachtig, zwart doorzichtig natuurijs. Je kunt zelfs door het ijs heen de snoeken zien zwemmen. Het gebied is buitengewoon geschikt om te schaatsen.
Het bijzondere van deze tijd van het jaar is, dat die gewoonlijk ontoegankelijke natuurgebieden (met een beetje zorgvuldig gedrag), goed te bewonderen zijn.
Het is een beroemd schaatsgebied (met de bekende Driedaagse van Ankeveen en de op één na laatste NK Marathon op Natuurijs in december 1996). Deze week zijn er diverse toertochten en worden er op weekenddagen tussen de 20.000 en 40.000 schaatsers verwacht.
Kijk voor meer informatie op de site van de Ankeveense IJsclub
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.