Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Schaapherder worden

  •  
21-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
859 keer bekeken
  •  
schapen_16.jpg

© Fotograaf: gerttabak

Wie droomt er niet van: met een kudde schapen zwerven over de stille heide, ver weg van alle drukte. Deze week ging de eerste officiële opleiding tot schaapherder van start in Velp en het liep storm. 
Opleiding
Iedereen die gefascineerd is door de natuur en wil werken met schapen, kan eindelijk een volwaardige opleiding volgen om zijn of haar droom te verwezenlijken. De mbo-opleiding Schaapherder wordt breed ingestoken; bij een moderne schaapherder gaat het nog steeds om de schapen, maar zeker ook om ecologie, natuurbeheer, communicatie en ondernemerschap. De opleiding kent hiervoor vier pijlers: het schaap, het hoeden, de natuur en de mens. Door deze brede insteek kunnen afgestudeerden ook  als terreinbeheerder aan de slag bij bijvoorbeeld Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of andere terreinbeherende organisaties. Tijdens de opleiding zijn de leerlingen gemiddeld een dag in de week op school en minimaal twee dagen in de week aan het werk of op stage.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.