Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sarkozy wil af van visquota

  •  
21-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sarkozy_01.jpg
De Franse president Nicholas Sarkozy wil af van de visquota en zal zich gedurende de termijn dat Frankrijk EU-voorzitter is, daarvoor inzetten. Dat verklaarde hij zaterdag ten overstaan van Franse vissers in de kustplaats Boulogne-Sur-Mer.
"Het belangrijkste is de zaak van de visquota. We moeten daarvan af en we hebben de gelegenheid daarvoor te zorgen, omdat Frankrijk van 1 juli tot 31 december EU-voorzitter is'', hield hij de vissers voor. ,,Visserij maakt deel uit van de Franse nationale identiteit'', aldus Sarkozy.
De president zegde de vissers staatshulp toe ter compensatie van de hoge dieselprijs. Het gaat in totaal om een bedrag van 310 miljoen euro voor de komende drie jaar. Met het geld moet vooral de vissersvloot gemoderniseerd worden. Het geld zal bijeengebracht worden door belastingen op visproducten in de handel.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.