Vroege Vogels

Sarkozy belooft een groene revolutie voor Frankrijk

  •  
26-10-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sarkozy_01.jpg
President Nicolas Sarkozy beloofde afgelopen donderdag een groene revolutie, hij onthulde een mix van belastingmaatregelen en investeringen die Frankrijk aan de top plaatst in de oorlog tegen ‘global warming’.
"Frankrijk is niet laat maar wil nu wel een leidende positie", zei Sarkozy in een speech die ging over milieubeleid, het zoeken naar alternatieven en verandering van attitude richting milieu.
Het congres was een van de grootste groeninitiatieven ooit gelanceerd in Frankrijk en vervulde een verkiezingsbelofte van Sarkozy, die had gezegd dat zijn regering voor duurzame ontwikkelingen zou zorgen.
De Franse president verbindt investeringen om energie-efficiëntie in gebouwen te verbeteren en maatregelen om groene auto's aan te moedigen in een pakket dat met open armen werd ontvangen door Franse boeren en natuur- en milieugroepen.
Sarkozy geeft ook opdracht tot opschorting van gewassen, die genetisch worden gewijzigd om ongedierte tegen te gaan, in afwachting van een bredere studie.
Verder overleg zal voor het einde van het jaar worden gehouden en het parlement zou in de eerste helft van volgend jaar een wetgeving gereed hebben.
Bron:

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.