Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Samsom over het klimaat na Parijs

  •  
12-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
samsom_01.jpg
Terwijl de Amerikaanse president Barack Obama, VN-topman Ban Ki-Moon en de baas van de Wereldbank de afgelopen tijd de noodklok luidden over het klimaat, was Nederland vooral in de ban van de Fyra-enquete, het lek van de commissie stiekem en de crisis bij oranje. De vraag is hoe serieus wij het klimaatprobleem hier eigenlijk nemen? Zo is ons land al jaren hekkensluiter in Europa op het gebied van hernieuwbare energie.
Bevlogenheid
De bevlogenheid waarop sommige wereldleiders over dit onderwerp praten is hier ver te zoeken. Zo noemde Obama klimaatverandering als de grootste bedreiging voor onze toekomst. Een uitspraak die in Nederland vrijwel alleen in de milieubeweging te horen is.
Samsom
Partij van de Arbeid fractievoorzitter Diederik Samsom is milieuman in hart en nieren en hoorde ooit bij die milieubeweging als actievoerder voor Greenpeace. Vroege Vogels praat met hem over het belang van de aanstaande top in Parijs , en vooral ook over de groene politiek daarna. Wordt Nederland ooit weer koploper in Europa op het gebied van duurzame energie? Heeft de Urgenda klimaatrechtszaak het kabinet en de kamer wakker geschud? En welke rol gaat Samsom hierbij spelen? 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.