Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Samenwerking biomassacentrale Breda

  •  
14-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boomstammen.jpg
Staatsbosbeheer heeft met de gemeente Breda een intentieovereenkomst ondertekend. Staatsbosbeheer en de gemeente gaan onderzoeken hoe zij kunnen samenwerken voor de levering en afname van snoeihout aan een – nog te realiseren – biomassacentrale in Breda.
De gemeente Breda wil een biomassacentrale bouwen, omdat het erg duurzaam werkt, waardoor flink wat CO2 te besparen is. Het is belangrijk voor de centrale dat de beschikbaarheid, levering en kwaliteit van grondstoffen goed geregeld zijn. Staatsbosbeheer kan hieraan invulling geven door snoeihout uit bos en het landschap te leveren.
Staatsbosbeheer brengt als grootste natuurbeheerder de meeste biomassa van Nederland voort. Die biomassa willen wij zo duurzaam mogelijk benutten, bij voorkeur op die plek waar het ontstaat. Zo is snoeihout uit de bossen en het landschap rondom Breda een prima grondstof voor duurzame energie.
Breda onderzoekt wat de beste locatie zou zijn voor de biomassacentrale met een op- en overslag van groenmateriaal. Door die op- en overslag op dezelfde locatie te vestigen kan direct snoeimateriaal geleverd worden aan de biomassacentrale.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.