Vroege Vogels

RWE investeert extra in natuur om centrale

  •    •  
19-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RWE_Turm_Essen.jpg
RWE/Essent zal extra investeren in natuurgebieden in Groningen, Drenthe en Friesland ter compensatie van de kolencentrale die de elektriciteitsproducent op dit moment bouwt in de Eemshaven. Het gaat onder meer om extra maatregelen en investeringen in stikstofgevoelige natuurgebieden, zo meldde de provincie Groningen dinsdag.
Nieuwe natuur
RWE zal in januari een begin maken met de aanleg van een natuurterrein in Midden-Groningen, waar een leefgebied moet komen voor onder meer de velduil en de blauwe kiekendief.
Een aantal maatregelen komt boven het pakket (de aanleg van enkele honderden hectares nieuwe natuur) dat RWE al eerder aandroeg bij een hernieuwde aanvraag voor een natuurvergunning voor de kolencentrale. Die nieuwe vergunning was nodig omdat de vorige in augustus 2011 door de Raad van State werd vernietigd. De kolencentrale is al jarenlang onderwerp van protesten en juridische procedures. Ook tegen de nieuwe vergunning werden dit jaar zo'n 6500 bezwaren ingediend.
Modernste centrale
De kolencentrale in de Eemshaven, aan de rand van de Waddenzee, wordt met een capaciteit van 1600 MW (goed voor 2,5 miljoen huishoudens) een van de grootste in Nederland. Volgens milieubewegingen is die te vervuilend en bovendien onnodig. RWE zegt dat het om de modernste centrale in zijn soort gaat.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.