Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

RWE fel tegen sluiting kolencentrale

  •  
13-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kolen_39.jpg

© Bron Pixabay

Energiemaatschappij RWE peinst er niet over om een extra kolencentrale in Nederland te sluiten. CTO Roger Miesen zegt tegen Het Financieele Dagblad dat het plan van minister Henk Kamp om een sluiting voor 2020 af te dwingen 'zeer onverstandig' is.
Afgelopen week is RWE een subsidie toegezegd door de minister voor de bijstook van biomassa. Om welk bedrag het gaat wil Economische Zaken niet zeggen, omdat daarmee de kostprijs van RWE op straat kan komen te liggen.
Volgens Miesen is er geen berekening gemaakt over hoeveel compensatie RWE wil hebben voor het compleet sluiten van de Amer 9-centrale in het Brabantse Geertruidenberg. ,,Voor ons is sluiting een no-go." RWE bestrijdt verder dat een volledige sluiting van de centrale klimaatwinst oplevert.
Bron: ANP

Meer over:

rwe, kolencentrale
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.