Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

RvS schorst plan gasopslag Bergermeer

  •  
08-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gas_04.jpg
De Raad van State (RvS) heeft het plan voor de ondergrondse gasopslag in Bergermeer maandag voorlopig geschorst. Er is volgens de Raad nader onderzoek nodig.
De hoogste bestuursrechter schorst om te voorkomen ,,dat gevolgen later niet meer terug te draaien zijn''. Energiebedrijf Taqa mag daarom niet beginnen met voorbereidende werkzaamheden. Tegen het plan is veel verzet en tijdelijke schorsing brengt ,,de leveringszekerheid van gas in Nederland op korte termijn niet ernstig in gevaar'', aldus de Raad.
Volgens de Raad is het niet uit te sluiten dat ,,de gasopslag gevolgen voor de veiligheid in de directe omgeving kan hebben''. Omdat de zaak onder de Crisis- en herstelwet valt, wordt de zogenoemde bodemprocedure wel sneller behandeld dan anders.
De Noord-Hollandse gemeente Bergen en Natuurmonumenten zijn tegen de gasopslag, die een van de grootste in West-Europa moet worden. Andere gemeenten en de provincie Noord-Holland gingen akkoord nadat het Rijk economische compensatieregelingen toezegde.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.