Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

RvS: meer tijd voor sluiten kolencentrales

  •  
02-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fd7366fded.jpg
Het kabinet moet energiemaatschappijen meer tijd gunnen voor het sluiten van vijf kolencentrales. Dat staat in een maandag gepubliceerd advies van de Raad van State. Het kabinet wil de vijf meest vervuilende centrales uit de jaren tachtig sluiten om de CO2-uitstoot te verminderen.
Regels
Het is een afspraak uit het Nationale Energieakkoord. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verbood in 2013 de sluiting van de vijf kolencentrales omdat het in strijd zou zijn met de regels die concurrentiebeperking tussen bedrijven verbiedt.
Sluiting
Daarop besloot het kabinet medio vorig jaar de rendementseisen voor de oude centrale op te schroeven wat feitelijk neerkomt op sluiting. De eerste drie centrales gaan dicht per 1 januari 2016 en op 1 juli 2017 volgen de beide andere kolencentrales. Volgens de Raad van State is er geen sprake van een redelijk termijn voor de sluiting.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.