Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

RvS: meer tijd voor sluiten kolencentrales

2 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fd7366fded.jpg
Het kabinet moet energiemaatschappijen meer tijd gunnen voor het sluiten van vijf kolencentrales. Dat staat in een maandag gepubliceerd advies van de Raad van State. Het kabinet wil de vijf meest vervuilende centrales uit de jaren tachtig sluiten om de CO2-uitstoot te verminderen.
Regels
Het is een afspraak uit het Nationale Energieakkoord. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) verbood in 2013 de sluiting van de vijf kolencentrales omdat het in strijd zou zijn met de regels die concurrentiebeperking tussen bedrijven verbiedt.
Sluiting
Daarop besloot het kabinet medio vorig jaar de rendementseisen voor de oude centrale op te schroeven wat feitelijk neerkomt op sluiting. De eerste drie centrales gaan dicht per 1 januari 2016 en op 1 juli 2017 volgen de beide andere kolencentrales. Volgens de Raad van State is er geen sprake van een redelijk termijn voor de sluiting.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar