Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Russische olietanker heeft signaal uitgezet'

  •  
30-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ijsschots.jpg
De Russische olietanker die met omstreden Noordpoololie onderweg is naar Nederland, heeft zijn automatische signaal uitgezet. Daardoor is het schip niet te traceren. Dat heeft Greenpeace-activist Willem Wiskerke woensdag getwitterd. Wiskerke is aan boord van het actieschip Rainbow Warrior.
Schepen zijn verplicht een automatisch identiteitssignaal uit te zenden, om aanvaringen te voorkomen en goed vindbaar te zijn in het geval van een ramp. Dat de olietanker het signaal heeft uitgezet, betekent volgens Wiskerke dat ,,Gazprom ergens bang voor is", zei hij op Radio 1.
De Rainbow Warrior is onderweg naar de tanker om het schip te volgen op de route naar Rotterdam. Vermoedelijk komt het daar donderdag aan. Wiskerke kon niets zeggen over eventuele acties van Greenpeace. ,,Daar doen we nooit uitspraken over. Maar als er wat wordt ondernomen, is het vreedzaam en verantwoordelijk", aldus de activist.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.