Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rusland verbiedt doodknuppelen zeehonden Witte Zee

  •  
03-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_39.jpg
Het Russische kabinet heeft maandagavond besloten de jacht op babyzeehonden rond de Witte Zee te verbieden. In het gebied ten oosten van Finland worden jaarlijks duizenden kleine zeehonden doodgeknuppeld voor hun vacht. Dat schrijven Russische media.
Premier Vladimir Poetin zei vorige week al dat het doodknuppelen van de drie weken oude dieren ,,een bloederig zaakje'' is dat ,,duidelijk al veel eerder verboden had moeten worden''. Het Russische kabinet besloot ook 1 miljoen euro uit te trekken om de jagers te compenseren voor hun verloren inkomsten.
De zeehondenjacht vindt voornamelijk plaats in Canada, Groenland en Namibië. Jaarlijks worden wereldwijd 900.000 zeehonden gedood. Andere landen waar de zeehondenjacht wordt beoefend zijn Zweden, Finland, Noorwegen, Engeland, IJsland, Rusland en de Verenigde Staten.
De EU werkt aan een totaalverbod op de handel in zeehondenbont. Maandag keurde de commissie interne markt en consumentenzaken van het Europees Parlement een voorstel hiertoe goed.
In een telegram heeft Lenie 't Hart van zeehondencrèche Pieterburen premier Poetin gefeliciteerd met zijn ,,moedige beslissing om de jacht te verbieden''. ,,U bent een bondgenoot in onze strijd tegen de zeehondenjacht.'' Ze schrijft hem dat zijn besluit wereldwijde navolging verdient.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.