Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rupsen kleine heivlinder op Kootwijkerzand

  •  
26-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
heivlinder_01.jpg
De kleine heivlinder is een van de zeldzaamste dagvlinders van Nederland en komt alleen voor op het Kootwijkerzand. Om de soort beter te kunnen beschermen onderzoekt De Vlinderstichting momenteel welke eisen de vlinder stelt aan haar leefgebied. In augustus werd de ei afzetting nauwlettend gevolgd; vorige week zijn de rupsen gevonden.
Winterrust
De kleine heivlinder en de iets minder zeldzame heivlinder brengen een heel groot deel van hun leven door als rups. Vanaf augustus, als ze uit hun ei kruipen, tot het volgend jaar juni, als ze verpoppen, zijn de rupsen aanwezig. Ze gaan dus ook als rups de winter door. Op dit moment zijn de rupsen nog niet erg groot. Als het koud wordt gaan ze in winterrust en volgend voorjaar, als de temperatuur stijgt, gaan ze weer verder met eten en groeien.
Lees verder op: natuurbericht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.