Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ruim 5 miljard ton plastic verdwenen in het milieu

21 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic afval tasje

© Bron Pixabay

In de afgelopen 65 jaar hebben we acht miljard ton plastic geproduceerd. Dat heeft de Universiteit van Georgia berekend. Ongeveer de helft daarvan is in de afgelopen 13 jaar geproduceerd en zo’n 60 procent zwerft nog ergens op onze aarde, verstopt in de grond of verdwenen in de plastic soep.

Minder plastic consumeren

Er komt pas verandering als consumenten bewust kiezen voor andere soorten verpakkingen en minder plastic gaan gebruiken. Steeds consumenten moeten eisen dat producenten minder plastic in verpakkingen stoppen. Dat mensen hier belang hechten merk je aan al verschillende petities die oproepen om het gebruik van plastic terug te dringen. Zo kunnen op dit moment nog de volgende anti-plastic petities getekend worden:

Recycling of verbranding

De hoeveelheid plastic die we wereldwijd weggooien kan nog dalen van ruim 50 procent nu tot 6 procent in 2050 als de huidige trends doorzetten. De verbranding van kunststofafval én de recycling nemen sinds 1990 langzaam toe, met ruim een half procent per jaar.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar