Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ruim 32.000 Nederlanders tegen onnodige dierproeven

  •  
25-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dierproef_01.jpg
Na ruim twee dagen is de petitie van de Dierenbescherming tegen onnodige dierproeven al meer dan 32.000 keer ondertekend. Afgelopen zondag riep directeur Frank Dales van de Dierenbescherming bij Vroege Vogels op de petitie van zijn organisatie te tekenen. Nederland gaf dus massaal gehoor aan deze oproep.
De Dierenbescherming vindt dat er een verbod moet komen op veiligheidstesten waarbij dieren worden gebruikt: "De voorspellende waarde is nihil en vaak worden testen onnodig herhaald. Van de 600.000 dierproeven die jaarlijks worden gedaan, zijn er ongeveer 100.000 volslagen onnodig en sterven de dieren voor schijnveiligheid."
Het gaat om testen die verplicht moeten worden uitgevoerd om de veiligheid te onderzoeken van stoffen in bijvoorbeeld WC-verfrissers, snoepjes of balpennen. Vast staat echter dat het gebeurt, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het gaat om dieren als muizen, ratten en konijnen, maar ook om honden, katten en paarden.
De petitie zal naar verwachting nog twee maanden lopen. Het is de bedoeling om de handtekeningen op Wereldproefdierendag, 24 april, te overhandigen.
  • Nog niet getekend? Ga dan nu naar de petitie.
  • Meer weten? Beluister het gesprek van afgelopen zondag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.