Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ruim 200 ton afval na Koningsdag

  •  
28-04-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kdagrotzooijuanmanuelclavero.jpg

© Foto: Juan Manuel Clavero (Creative Commons)

Zoals ieder jaar blijft Amsterdam na afloop van het feestgedruis op Koningsdag met een berg afval zitten. Sinds middernacht zijn schoonmakers met man en macht bezig om de stad weer schoon te krijgen. Dinsdag rond het middaguur was er al zo'n 200 ton afval opgehaald, liet een woordvoerster van stadsdeel Centrum weten.
Hoekjes en gaatjes
Dat komt neer op 33 vuilniswagens vol. De grote pleinen zijn inmiddels weer opgeruimd en ook de rest van de binnenstad ziet er alweer redelijk toonbaar uit. “Het duurt nog wel enkele dagen om het weer net zo schoon te krijgen als voor Koningsdag”, aldus de zegsvrouw. De reinigers storten zich nu nog op de “hoekjes en gaatjes”.
Niet meer bezet
Ook beginnen de schoonmakers met het weghalen van het woord 'bezet', dat vaak met tape op straat is geplakt om een plekje te bemachtigen voor de vrijmarkten. Dit mede met het oog op de dodenherdenking aanstaande maandag.
Extra vuilnisbakken
Behalve vuilniswagens zet de gemeente ook twee boten in om het afval op te halen. Op Koningsdag stonden dit jaar voor het eerst 25 grote containers in de stad waar de feestgangers zelf hun rotzooi al konden achterlaten. Deze waren volgens de woordvoerster goed gevuld. Ook waren er nog eens 250 extra kliko's neergezet.
Rotterdamse schoonmakers
De eerste ploeg van 170 schoonmakers heeft de hele nacht doorgewerkt. Daarbij kregen de Amsterdammers hulp van hun collega's uit Rotterdam. Als tegenprestatie helpen de hoofdstedelijke reinigers weer bij de schoonmaak na het Zomercarnaval in de Maasstad. Rond 09.00 uur ging de tweede dienst in met een vergelijkbaar aantal schoonmakers.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.