Vroege Vogels

Ruim 136.000 mensen tegen afschieten katten

  •  
22-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kat_01.jpg
De landelijke petitie tegen het afschieten van zwerfkatten is massaal ondertekend. 136.113 Nederlanders steunen het initiatief van de Dierenbescherming, zo blijkt nu de actie afgelopen is.
Diervriendelijke maatregelen
De Dierenbescherming wil dat er een eind komt aan het afschieten van zwerfkatten. De organisatie zegt zich wel zorgen te maken over de enorme hoeveelheid zwerfkatten, maar ziet liever diervriendelijke maatregelen. Vandaar dat eind september de actie 'Zeg NEE tegen het afschieten van zwerfkatten' van start ging.
Politiek
Het is de bedoeling dat de vele handtekeningen worden overhandigd aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken. De Dierenbescherming hoopt dat ze wil kijken naar diervriendelijke maatregelen.
Jacht
In Nederland zijn zo'n 3 miljoen katten, waarvan een aantal 'in het wild' leeft omdat ze zijn achtergelaten of gedumpt, of afstammen van ooit afgedankte katten. De provincies geven jagers toestemming om de dieren dood te schieten. Dat gebeurt meestal aan de randen van stedelijke gebieden of in buitengebieden, aldus de Dierenbescherming.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.