Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ruim 1000 illegale vogels in beslag genomen

  •  
21-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
95 keer bekeken
  •  
yellow-feathers-1246373-1280x960

© FreeImages.com/Eva Heinsbroek

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben 1087 vogels in beslag genomen tijdens de zaterdag gehouden vogelmarkt in Zwolle. Tegen drie handelaren is proces-verbaal opgemaakt omdat ze de vogels illegaal hebben verkregen, aldus de toezichthouder dinsdag.

Levendige wildhandel

Het ging om Afrikaanse vogels, waar volgens de NVWA een levendige handel is. Ze zijn vaak in het wild gevangen en worden via diverse routes Europa binnengesmokkeld. Veel van deze vogels sterven onderweg, omdat de reis soms dagen duurt. Ze zijn ook niet gekeurd, waardoor het risico bestaat dat de vogels dierziekten verspreiden.
De in beslag genomen vogels zijn bij gespecialiseerde opslaghouders in quarantaine geplaatst. De NVWA voerde de actie uit samen met de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).
Bron: ANP

Meer over:

wildhandel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.