Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rugstreeppad_13_05_2016

  •  
13-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tussen de windmolens en hijskranen in het Westelijk Havengebied in Amsterdam wonen honderden rugstreeppadden in een tijdelijk natuurgebied. Dat moet nu plaatsmaken voor industrie. 
Vijf jaar geleden kreeg voormalig stadsecoloog Martin Melchers alle ruimte om de negen hectare grond in het havengebied in de richten als tijdelijke natuur. Hij legde onder andere een poel aan, waar inmiddels honderden rugstreeppaddenin zitten. 
Helaas moet het tijdelijke natuurgebied ruimte maken voor industrie en moeten de rugstreeppadden worden verplaatst. Deze dieren staan namelijk op de rode lijst en zijn dus beschermd. Dat verplaatsen gebeurt ’s nachts, want dan zitten ze luidkeels te roepen en kun je ze makkelijk vinden. Zodra je echter in de buurt komt, houden ze op met roepen en zijn ze plots een stuk lastiger te vinden.Gelukkig heeft Martin een flinke portie geduld en weet hij de padden één voor één te vangen. Nadat hij er een flink aantal heeft gevangen, rijdt hij een paar kilometer om ze daar weer vrij te laten. Hier krijgen de padden een nieuwe kans om de populatie verder voort te zetten. 
Wil je meer weten over het tijdelijke gebied? Beluister dan dit radiofragment.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.