Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'De Schatkamer van de Veluwe' van Ruben Smit

7 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
ruben
In het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt een bijzonder landschap. Een extreem leefgebied dat lijkt op de Afrikaanse savanne. Een uitgestrekt, open, woest landschap gevormd in de laatste ijstijden. Ruben Smit ( De Nieuwe Wildernis, Levende Rivier ) gaat hier op zoek naar spectaculaire natuur. Hij volgt de gang van het water dat een heel bijzondere waterhuishouding heeft. Door de seizoenen heen zoekt hij naar het verhaal van de heikikker, witsnuitlibel, de dodaars, het gentiaanblauwtje, de moeflon en de raaf. Op de voor hem typerende manier laat hij schitterende beelden zien van een voor velen onbekende natuur.
Vroege Vogels presenteer: De Schatkamer van de Veluwe, vrijdag 7 april om 21.05 uur bij de VARA op NPO 2.
Dit is een herhaling van 6 januari en de documentaire zal 10 dagen terug te kijken zijn via Vroege Vogels Gemist.

Bekijk de trailer:

Al jaren zwerft Ruben Smit over de Veluwe en in het bijzonder over het Nationale Park De Hoge Veluwe. Als gepromoveerd ecoloog zoekt hij naar de diepere lagen in een natuurverhaal. De unieke waterhuishouding van de Veluwe maakte het filmen tot een uitdaging. Ruben Smit: "Ik ben echt verbaasd over de kracht van dit gebied. Het kan er een woestijn zijn maar binnen een dag veranderen in een moeilijk toegankelijk moeras.”

Over Ruben Smit

Ruben Smit is als gepassioneerd ecoloog, fotograaf en filmer te vinden in elke uithoek van de Nederlandse natuur. Als filmregisseur van natuurfilms maakte hij zijn debuut met De Nieuwe Wildernis en maakte hij vorig jaar de Vroege Vogels Special: Levende Rivier . Daarnaast is Smit gepromoveerd ecoloog bij de Wageningen Universiteit.

Meer over:

ruben smit, veluwe

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar