Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Ruben Smit maakt Levende Rivier (2)

4 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
Natuurfilmer Ruben Smit maakte voor zijn nieuwste documentaire Levende Rivier een kanotocht dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee over de Rijn. In de documentaire worden beelden vertoond van bekende en onbekende, unieke Nederlandse diersoorten. In deel 2 van deze making-of broedende brandganzen op Slijkplaat, grote zilverreigers op Tiengemeten en purperreigers bij de molens van Kinderdijk.  
Making-of
Levende Rivier is gemaakt door een crew van professionele natuurfilmers en fotografen. In 2014 en 2015 was de crew op pad rond de rivier, boven én onder water. Ruben maakte gebruik van de nieuwste technieken; time lapse, slow motion, luchtopnamen, extreme macro (10:1 vergroting), spy cams, wildlife cam’s en onderwaterfilm-technieken. 
De documentaire Levende Rivier is op vrijdag 18 december om 21.10 uur te zien bij de VARA op NPO 2. Vaar mee met de man in zijn kano.
Exclusieve voorpremière:  Op woensdag 16 december wordt voor de liefhebbers een voorpremière georganiseerd van de film ‘Levende Rivier’. Deze voorpremière wordt vertoond op één locatie: JT Theater Hilversum.
Programma:
14.00 uur – Ontvangst gasten
14.30 uur – Achter de Schermen – Lezing in de zaal door Ruben Smit
15.00 uur – Start film “Levende Rivier”
16.15 uur – Borrel
17.00 uur – Einde
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar