Vroege Vogels

Zimra Geurst en Boris van de Veen zijn meest sexy vegetariërs

  •    •  
27-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
wakker_dier_t-shirt_thebelljar_nl.jpg
Presentatrice Zimra Geurts en MTV presentator Boris van de Ven zijn verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van 2012. Zij kregen de meeste van de 14.000 stemmen op de website van Wakker Dier. De verkiezing werd voor de 7e keer georganiseer door Stichting Wakker Dier om aandacht te vragen voor vegetarisch eten. Dit jaar ziet Wakker Dier ook voor het eerst een flinke daling in de vleesverkoop. Ruim 7 miljoen Nederlanders eten inmiddels bewust een stuk minder vlees.
 
Geurts
Zimra Geurts is presentatrice voor GeenStijl.nl en werd onlangs uitgeroepen tot ‘Playmate van de Wereld’. Op het moment staat zij dagelijks op het ijs voor het programma ‘Sterren dansen op IJs’ van SBS dat in januari van start gaat. Ruim anderhalf jaar geleden werd zij van de ene dag op de andere vegetariër toen zij met haar zus twee jonge poesjes nam en zich vervolgens afvroeg waarom ze het ene dier zo kon knuffelen terwijl ze andere dieren opat. "In het begin wisten we echt niet wat we moesten eten. We woonden in Canada en daar eten ze nog meer vlees dan hier. Gelukkig is het in Nederland een makkie want er liggen zoveel vleesvervangers in het schap."
 
Van de Ven
Boris van de Ven is presentator van MTV programma GameKings.Hij werd twee jaar geleden vegetariër toen hij vader werd, een gezonder leven wilde gaan leiden en het boek ‘Dieren Eten’ las van Jonathan Safran Foer. Boris: "Voor mij werd het duidelijk toen ik een passage las over het slachten van plofkippen. Er werd verteld hoe vaak het slachtmes niet door de keel gaat zoals het hoort, maar door andere lichaamsdelen omdat de kippen niet goed verdoofd zijn en nog fladderen. Daar wilde ik niets meer mee te maken hebben. Ik werd vegetariër en viel 25 kilo af. Ik voel me er veel beter bij."
 
Vleesminderen is hip
Sinds 2008 staat de link tussen vegetarisme en het klimaat goed op de kaart, onder andere door de film ‘Meat the Truth’ van Partij voor de Dieren. Een gemiddelde Nederlander veroorzaakt 40% meer uitstoot van broeikasgassen dan een vegetariër. Vegetariërs hebben minder last van de problemen die vaak worden toegewezen aan een te hoge vleesconsumptie zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatproblemen.
Bron: Wakker Dier
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.