Vroege Vogels

Ex-hurricanes met veel regen in Scandinavië

  •  
14-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_138100.jpg
Scandinavië heeft te maken met veel regen door voormalig hurricanes Maria en Nate. Vooral de Noorse kust heeft het zwaar te verduren en modderstromen hebben hier al een mensenleven gekost en zijn verschillend mensen gewond geraakt.  
Ex-hurricane Maria
Volgens voorlichtster Heidi Lippestadt heeft het Noorse KNMI nu voor het eerst in de geschiedenis een weeralarm uitgegeven voor extreme neerslag. Speciale waarschuwingen voor neerslag zijn ook onderwerp van discussie op de Europese Meteorologische Conferentie die deze week in Utrecht plaatsvindt. In delen van Noorwegen is de toestand kritiek en is al 100 tot 200 mm gevallen.
Hurricane Maria, onstaan op de eerste septemberdag boven het tropische deel van de westelijke Atlantische Oceaan, koerst als een gewone depressie over de noordelijke Atlantische Oceaan. De Faroer eilanden kregen het eerst te maken met een flinke wind en regen. Woensdag is het noorden van Scandinavië aan de beurt met wind en regen. Als hurricane van de op twee na hoogste klasse 3 is Maria alleen boven zee gebleven maar de restanten bereiken de komende dagen alsnog het vasteland maar dan van Europa (zie cycloonrestanten (nader verklaard).  
Bron: KNMI 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.