Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rouwvliegen vliegen talrijk in september

  •  
17-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
rauwvlieg.jpg
In een normaal jaar vliegen rouwvliegen vooral in mei en augustus. Dit jaar vliegen ze vooral in september omdat het voorjaar en augustus ongunstig waren.
Gewone Rouwvlieg
In Nederland komen enkele soorten rouwvliegen voor, zoals de maartse vlieg ( Bibio marci ), Bibio hortulanus maar vooral de gewone rouwvlieg ( Dilophus febrilis ). Deze laatste is op dit moment massaal aanwezig in tuinen en op golfbanen en sportvelden.
Honingdauw
Grote aantallen gewone rouwvliegen op sedum en op bladeren waar bladluizen honingdauw afscheiden. Aan het eind van het filmpje is te zien hoe een roofvlieg zich te goed doet aan een rouwvlieg (film: Silvia Hellingman):
Tekst: Silvia Hellingman, Biocontrole Onderzoek en Advies; Henk Vlug, Insect Consultancy ; Arnold van Vliet, De Natuurkalender , Wageningen University
Lees verder op natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.