Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdamse vossen

  •  
09-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het gaat goed met de vossen in de Maasstad. Sinds haar herintrede in 2004 lijkt de populatie jaarlijks te stijgen. Er is voedsel in overvloed, zoals stadsduiven, muizen en konijnen. Toch is niet iedereen in Rotterdam blij met de vos. Zo worden ze geassocieerd met overlast, ziektes, het openscheuren van vuilniszakken en het doden van huisdieren. Een groot misverstand, blijkt uit onderzoek van Bureau Stadsnatuur . Zondag een gesprek met één van de samenstellers van het vossenrapport, Niels de Zwarte.
Uit de studie blijkt dat er zo’n 30 vossen in Rotterdam leven, verspreid over 6 territoria. Ze komen tot nu toe alleen nog voor ten noorden van de Maas. De Erasmusbrug zijn ze dus vermoedelijk nog niet over geweest. Kijk hier voor het rapport over de Rotterdamse vossen.
In de uitzending nog meer vossen. Erwin Kompanje van het Natuurhistorisch museum Rotterdam zal LIVE een vos prepareren. Ook kijkt hij naar wat de vos heeft gegeten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.