Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdamse haven wil CO2 opslaan in zee

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haven_rotterdam
Rotterdamse industriebedrijven, samen goed voor 20 procent van alle Nederlandse CO2-uitstoot, moeten hun CO2 gaan afvangen. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft hiertoe een groot project in voorbereiding, meldt Trouw vrijdag. Dit geldt als opsteker voor Rutte III, dat het afvangen en opslaan van CO2 als de belangrijkste techniek ziet om te gaan voldoen aan klimaatdoelen.

Afvangen of wegmoffelen

Het Rotterdamse plan is het eerste serieuze, optimistische geluid over 'carbon capture and storage' (CSS). Milieuorganisaties zijn tegen deze plannen en willen dat bedrijven volledig schoon gaan werken, niet hun vervuiling 'wegmoffelen'.

CCS is peperduur

Volgens het Havenbedrijf wordt opslag toch haalbaar als veel bedrijven hun uitstoot in één grote CO2-pijp richting de Noordzeebodem kunnen stoppen. Die grootschaligheid moet de kosten omlaag brengen.
Bron: ANP

Meer over:

co2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.