Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdams bedrijf stort tonnen kippenmest illegaal

  •  
14-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_180140.jpg
De gemeente Borger-Odoorn in Drente heeft een Rotterdams bedrijf aansprakelijk gesteld voor de illegale stort van ongeveer duizend ton kippenmest bij Exloo. Na maandenlang onderzoek heeft de politie nu een Rotterdams bedrijf aangewezen als opdrachtgever van een transportbedrijf dat begin mei dit jaar 1.000 ton kippenmest heeft gestort op een doodlopende gemeenteweg in Exloo. Dat meldt het Dagblad van het Noorden deze week.
De mest is over een terrein van meer dan 100 meter uitgestort en is inmiddels al een eind weggezakt. Toch wil de gemeente dat de mest wordt opgeruimd door de verantwoordelijken. Als de gemeente de mest moet laten opruimen kost dat zo'n 10.000 euro.
Het onderzoek naar de herkomst van de mest begon in mei dit jaar toen de regiopolitie in Drenthe en de Algemene Inspectie Dienst (AID) de dumping ontdekten. De politie weet nu zeker wie de mest in opdracht heeft vervoerd en is zo bij de opdrachtgever terecht gekomen. De zaak wordt nu in handen gegeven van het Openbaar Ministerie.
Bron: Dagblad van het Noorden

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.