Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdam ziet af van windmolens voor de kust

  •  
02-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolenpark_energie.jpg
Rotterdam gaat niet verder met de ontwikkeling van een windmolenpark voor de kust van de Tweede Maasvlakte. Er is weinig draagvlak bij het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en onder natuurorganisaties, recreatie en visserij om hier windmolens te plaatsen. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Alexandra van Huffelen (D66) donderdag in een brief aan de gemeenteraad.
Rotterdam gaat nu bekijken of er meer windmolens kunnen worden geplaatst in het havengebied of in de regio. Het havenbedrijf gaat met het nieuwe kabinet overleggen of plaatsing van windmolens op de zeewering van de Tweede Maasvlakte tot de mogelijkheden behoort.
Als redenen voor het gebrek aan draagvlak noemt Van Huffelen onder meer dat uit onderzoeken blijkt dat niet valt uit te sluiten dat de aanleg van een windmolenpark negatieve effecten op de natuur heeft. Ook de scheepvaart is niet blij met een windmolenpark omdat een dergelijk park het zicht zou beperken.
Het windmolenpark had stroom 100 megawatt stroom moeten leveren, dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 85.000 huishoudens. Een woordvoerster van de gemeente benadrukt dat voorgenomen verdubbeling van de windenergie op land gewoon blijft gehandhaafd. In het havengebied moeten windmolens in 2020 300 megawatt leveren. Dat staat gelijk aan verbruik van 250.000 huishoudens.
Bron ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.