Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdam wordt steeds groener

  •  
26-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tuindak.JPG
De stad Rotterdam wordt steeds groener. Dat is op te maken uit onder meer de nieuwe cijfers over het aantal bomen dat sinds 2010 in de stad erbij is geplant en de aanleg van nieuwe groene daken.
Groene daken
Sinds 2010 zijn er in de Maasstad 6000 bomen bij geplant en 75 moestuinen aangelegd. Ook is er 850 vierkante meter aan geveltuinen bij gekomen en 140.000 vierkante meter groene daken aangelegd. ,,We werken verder aan het groener maken van de tien meest ‘stenige’ plekken in de stad. Daarvan zijn er al zeven aangepakt’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.
Buurttuinen
De komst van meer moestuinen is vooral een initiatief van Rotterdamse wijk- en buurtbewoners. In sommige gevallen brachten zij weer nieuw leven in oude schooltuintjes. ,,Sommige buurtbewoners geven er nu weer les aan kinderen over het verbouwen van eten.’’ Met de komst van buurttuinen wil het stadsbestuur niet alleen de stedelingen meer bewust maken van waar eten vandaan komt, maar ook de sociale cohesie bevorderen.
Bron: ANP
Radio-verslaggever Rob Buiter is op bezoek geweest op een groen kantoordak. Luister deze zondag naar de reportage.
Foto: Rob Buiter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.