NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Rotterdam wil 'dierproefvrij' inkopen

21 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
konijn_in_kooi.jpg
De gemeente Rotterdam wil producten zoals schoonmaak-, bestrijdings- en geneesmiddelen waar mogelijk ,,dierproefvrij'' gaan inkopen. Dat maakte wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte) maandag bekend.
Bij het inkopen van producten worden nu nog duurzaamheidscriteria gebruikt die zijn opgesteld door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Bij de volgende aanbesteding kan het dierproefvrij inkopen worden meegenomen.
,,Dierenwelzijn is van belang binnen onze gemeente, met het gebruik en inkopen van producten houden we daar rekening mee'', aldus Eerdmans. Hij vindt het vergroten van dierenwelzijn ,,een belangrijk uitgangspunt voor het beleid van gemeente''.
De gemeente kan momenteel bij een aantal producten niet helemaal uitsluiten dat ze ooit zijn getest op dieren. Het gaat bijvoorbeeld om geneesmiddelen die worden gebruikt door de afdeling Infectieziektenbestrijding.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.