Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdam steekt miljoenen in veranderend klimaat

  •  
12-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_112701.jpg
Rotterdam investeert de komende jaren nog eens 30 miljoen euro in maatregelen die inspelen op het veranderende klimaat. De stad denkt aan drijvende kantoren, werkeilanden en parken en ondergrondse waterbergingen.
Het gemeentebestuur stemde onlangs in met het programma Rotterdam Climate Proof (RCP) dat de stad in 2025 klimaatbestendig moet maken. ,,Het stadsbestuur ziet het stijgende water niet langer als een bedreiging, maar als een economische kans'', aldus een gemeentewoordvoerster donderdag.
De stad wil door extra singels, waterplassen en groene daken te creëren overvloedig water opvangen en afvoeren. Het aanleggen van ondergrondse waterbergingen moet eveneens uitkomst bieden bij hevige regenbuien.
In de havengebieden denkt ze aan drijvende kantoren, woonwijken en parken. Hierover berichtte Rotterdam al eerder dit jaar.
Behalve het veranderende klimaat zet de stad zich ook al een tijd in voor duurzame projecten en initiatieven voor een beter milieu. Zo wil ze op termijn de uitstoot van CO2 met de helft terugbrengen. Rotterdam maakt deel uit van het Clinton Climate Initiative, een groep steden uit de hele wereld die de uitstoot van het broeikasgas wil reduceren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.