Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Rotterdam mikt op verdubbeling windenergie

  •  
07-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolenpark_energie.jpg
In de Rotterdamse haven moeten in 2020 zo veel windmolens staan dat ten minste 250.000 huishoudens worden voorzien van elektriciteit. Tien partijen waaronder Rotterdam, Zuid-Holland en de ministeries van Economische Zaken en VROM ondertekenden daarover zaterdag nadere afspraken.
Het gaat om een verdubbeling van het huidige windenergievermogen in het Rotterdamse havengebied. Het is moeilijk aan te geven hoeveel windmolens er precies bij komen, omdat de molens in de loop van de jaren geavanceerder worden en steeds meer vermogen kunnen leveren.
Rotterdam neemt momenteel overigens bijna 10 procent van het totale landelijke windenergievermogen op land voor haar rekening. De stad heeft zichzelf ten doel gesteld om de uitstoot van het broeikasgas CO2 voor 2025 te halveren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.